om Hovslund Børneunivers

Hovslund Børneunivers er en kommunal fællesinstitution bestående af:

• Dagplejeafdeling for de 0 – 3-årige
      • Børnehuset for de 3 – 6-årige
      • SFO for de 6 – 10-årige
      • Skolehuset fra 0. til 6. klasse
      • Fritidsklub for de 11 – 14-årige (fredag aftener kl. 19.00 – 22.00, i vinterhalvåret)

Børneuniverset blev etableret i 2000 ved en sammenlægning af de lokale dagplejere, den eksisterende børnehave ”Spiren” og Hovslund Fællesskole. Hovedformålet var at bevare skole og børnehave i landdistrikterne, samtidig med at der blev etableret et godt samarbejde mellem institutionerne, der kunne styrke ”den røde tråd” i børnenes institutions- og skoleliv.

I dag lyder hovedpunkterne, under Børneuniversets formål, således:

• At opnå større helhed i børnenes hverdag
      • At opnå øget forældreindflydelse
      • At opnå en glidende overgang fra dagpleje til børnehave, fra børnehave til skole og fra skole til SFO.
      • At have en base af forskellige, fagligt kvalificerede personer, til varetagelse af det enkelte barns optimale udvikling.
      • At bibeholde et pasnings- og skoletilbud for de 0 – 13-årige, i lokalsamfundet.