MENU
Aula_close Layer 1
Aabenraa Kommune

Praktisk info om børnehuset

Åbningstider: Børnehuset åbner alle hverdage 6.30 og lukker man- torsdag kl. 16.30 og fredage kl. 15.30. Der er mulighed for at tilkøbe udvidet morgenåbning fra kl. 6.15. - der skal udfyldes et ansøgningsskema i samarbejde med Børnehaven. I udvalgte ferier har Genner Univers og Hovslund Børneunivers lavet en gensidig aftale om pasning af dagplejebørn/børn i småbørsgruppe, børnehavebørn og børn i SFO.

Overgang til børnehuset: Vi bestræber os på, at dagplejebørnene får en glidende overgang til børnehaven. Dagplejerne kommer skiftevis på besøg, ligeledes bliver børnehaven brugt som gæstepleje ved sygdom og ferie. Udefra kommende børn/familier er meget velkomne til at besøge børnehaven og se rammerne og få en snak med personalet. Dette så barnet får en tryg opstart i huset.

Overgang fra børnehuset: Vi har rullende overgang til skole her i Hovslund Børneunivers. Vi ”ruller” børn ind i skolen 4 gange årligt. Første skoledag efter sommerferien, mandag i uge 43, første skoledag efter juleferien og 1. april.

Indmeldelse: Når du ønsker at indmelde dit barn i Hovslund Børneunivers i Børnehaven, skal det gøres via Aabenraas hjemmeside ( https://www.aabenraa.dk/vores-kommune/soegeresultater/?q=digital%20plad…)

Oplysninger: Alle får udlevet en oplysningsseddel, når barnet starter, hvor I skal skrive jeres adresse og telefonnummer samt vigtige oplysninger om barnet. Det skal afleveres på barnets første dag. Husk at meddele os,hvis I flytter, skifter job eller ændrer telefonnummer – det er vigtigt, at vi kan få fat i jer, hvis jeres barn bliver syg, eller der sker noget andet med barnet. Ligeledes skal I udfylde en seddel, hvor I giver lov til, at jeres barn må komme på hjemmesiden m.m.

Godmorgen og farvel: Det er vigtigt at du og dit barn om morgenen gør personalet opmærksom på, at barnet er kommet. Sig tydeligt farvel til dit barn – vi hjælper gerne! Om eftermiddagen er det ligeledes meget vigtigt, at I siger farvel til en fra personalet, som er i huset eller på legepladsen. Er det andre personer end mor og far der henter, skal vi have det at vide. Vi har en ordning her i Børnehuset, som vi kalder ”Frit lejde” – Det vil sige, at vi laver en liste, hvor vi noterer de personer, som altid må hente barnet. Hvis det er en af de personer, som står på den liste, der henter barnet, behøver I ikke give ekstra besked. Vi har en skærm i fællesrummet, hvor I skal ”Klikke” jeres barn ind og ud hver dag – her kan I også notere, hvis de har legeaftaler eller henteaftaler. Dog skal I også give personalet mundtligt besked.

Garderobe: Hvert barn har en garderobeplads, hvor der vil være navn på. Vi forventer, at I tager ansvar for orden på jeres barns garderobeplads. Tøm pladsen inden hver weekend og ved ferie, så den kan blive gjort ordentligt ren. I skal i den forbindelse også sørge for, at jeres barn har alt, hvad der er brug for af skiftetøj – afhængigt af årstiden naturligvis. Regntøj, gummistøvler, flyverdragt, vinterstøvler, handsker, hue, T-shirts, shorts, sandaler, solhat – og ikke mindst strømper og undertøj, hvis jeres barn skulle blive vådt eller tisse i bukserne. Der skal være to sæt tøj, så børnene kan komme ud på legepladsen to gange i løbet af en dag. Så hvis der f.eks. var en flyverdragt, er det en god ide, hvis der er to, eller at der også er et sæt termotøj og noget regntøj. Nogle gange vil børnene gerne ud både formiddag og eftermiddag, og det kan de ikke altid, hvis de kun har et sæt udetøj, og det bliver vådt om formiddagen. Der skal være navn i alt tøj, da vi så har nemmere ved at finde ud af, hvem det tilhører! Halstørklæder, halskæder og lignende er forbudt, da de er for farlige på en legeplads. Der er en spand til glemt tøj i glasgangen. Kig der, hvis I mangler noget! Tag venligst tasker med hjem, så de ikke fylder på barnets plads – det er nemmere for barnet at blive selvhjulpent og selv finde noget på deres plads, hvis de ikke skal flytte/lede i en taske. De sorte kasser på barnets plads skal blive på barnets plads i weekenden, men husk at se efter engang imellem, om der mangler skiftetøj, eller om det der ligger der, er blevet for småt.

Madpakke: Barnet skal have en madpakke med. Der skal være tydeligt navn på madkassen og den sættes i et af køleskabene, der står i fællesrummet. Der er et køleskab til Stjerneskuddene, og et til Solstrålerne. Vi spiser frokost ca. kl. 11. Vi har en frugtordning, som I skal skrive under på, at I vil betale til via jeres betaling til Børnehuset. Vi har en ansat, som laver ”Frugt” til børnene hver eftermiddag – det er meget varieret, hvad de får – frugt, grønt og små retter som f.eks. suppe, pizza, boller m.m. Frugtordningen koster 70 kr. pr. barn pr. mdr. og betales 11 mdr. om året. Vi spiser frugt ca. kl. 13.30. Er der nogle specielle kosthensyn, bedes I oplyse herom, så tager vi naturligvis hensyn til det. Når vi skal på tur, vil vi gerne have at barnet har turmadpakke med. En turmadpakke består af ”nemme madder” f.eks. klap-sammen-rugbrød med leverpostej, pølse el.lign. IKKE makrel, remoulade og ristede løg. Noget, der er nemt at spise ude i naturen. Der kan også være ”gnavegrønt – gulerodsstænger, agurkestænger osv. Maden pakkes i sølvpapir/madpapir i poser.

Bleer: Bruger jeres barn ble, bedes I medbringe disse. Oplys os om hvis/når I ”træner" barnet i at blive blefri, så vil vi naturligvis bakke op om det herfra.

Middagslur: Fortæl os om I gerne vil have at jeres barn skal sove middagslur og om det eventuelt bruger sut og/eller sovedyr. Sovebørn ligger på madrasser i Stillerummet.

Fødselsdag: Når jeres barn har fødselsdag, skal I aftale med personalet, hvordan denne skal fejres. Gruppen kommer gerne på besøg i hjemmet, men I kan også vælge at tage noget med, så fødselsdagen kan fejres i Børnehuset – I skal tage stilling til, om I vil tage noget med til gruppen eller hele børnehuset. Det er besluttet, at man, hvis man inviterer til privat fødselsdag, skal invitere hele barnets gruppe eller alle pigerne eller alle drengene i gruppen. Børnene skal ikke forære hinanden gaver i børnehaven, da det hurtigt kan skabe problemer i forhold til de andre børn, eller i forhold til, hvis giveren pludselig alligevel ikke synes, at modtageren skal have gaven. Det skal derfor foregå privat, hvis det er noget, I ønsker at gøre.

Sygdom/Fravær: Vi vil meget gerne  vide , når jeres barn er syg eller holder en fridag. I skal oplyse dette på intra eller ringe til os. Mobil 24987092. Skulle barnet blive sygt i løbet af dagen, ringer vi til jer. Har barnet fået ordineret noget medicin, som det er vigtigt at barnet får, mens det er i børnehave, gør vi det gerne – barnets navn og dosering skal tydeligt fremgå af etiketten! Vi må kun give medicin, der er ordineret af lægen og til barnet. Hvis der florerer nogle sygdomme i børnehaven, som er meget smitsomme eller vigtige for jer forældre at kende til, oplyser vi om det via opslag i glasgangen og også på intra. I tilfælde, der kræver lægehjælp/ skadestue, vil institutionen ligeledes informere forældrene, eventuel ambulance eller sygetransport vil blive rekvireret af institutionen.